Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدرس حوزه علمیه شب های قدر را شب تصمیم گیری دانست و گفت: شب قدر، شب تصمیم گیری و اراده محکم برای تغییر در مسیر زندگی است.

آیت الله محسن غرویان مدرس حوزه علمیه در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا اظهار داشت: شب قدر همانطور که از اسمش پیداست به معنای اندازه، تقدیر و سرنوشت معنا شده که در واقع انسان در شب قدر تصمیم می گیرد و نقشه می ریزد برای سال آینده و نگاهی به کارنامه گذشته خود می اندازد تا یک برنامه ای را اندازه گیری کند برای آینده خودش که مهم در شب قدر آن اراده و تصمیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: انسان باید تصمیم بگیرد که برنامه تکاملی خودش را تنظیم کند و یک قدم به جلو بردارد و از گناهان و خطاهایی که مرتکب شده توبه و بازگشت کند و در شب قدر یک تلقینی به نفس خودش بکند که تصمیم بگیرد و برنامه و سبک زندگی خودش را به سمت استکمال و تکامل هدایت کند، به همین معنا شب قدر شب تقدیر و سرنوشت نامیده شده است.

 

آداب و اعمال توصیه شده در شب های قدر

مدرس حوزه علمیه با اشاره به اعمال و آداب شب های قدر بیان داشت: آداب شب های قدر در کتب ادعیه نوشته شده است که این آداب جنبه ظاهری قضیه است؛ در واقع جنبه باطنی قضیه این است که انسان واقعا تصمیم بگیرد و توبه کند و اگر راه خطایی را رفته است تصمیم بگیرد که راهش را عوض کند.

آیت الله غرویان ادامه داد: مهم ترین نکته در شب قدر تصمیم گیری است، یعنی شب قدر در حقیقت شب تصمیم سازی و تصمیم گیری است.

وی افزود: از آداب شب های قدر که توصیه شده است، قرآن به سر گرفتن، دعای ابو حمزه، قرآن خوانی و نماز خواندن است که این ها ظاهر قضیه است؛ باطن اعمال شب قدر تصمیم گیری و اراده محکم برای تغییر در مسیر زندگی است.

این مدرس حوزه عنوان کرد: سرنوشت قطعی و مختوم نست؛ یعنی اینطور نیست که باعث جبر شود بلکه سرنوشت انسان در دست خود اوست و بستگی به آن دارد که انسان در شب قدر چقدر برای برنامه سال آینده خودش تصمیم گیری محکمی داشته باشد و الا شب قدر جبری برای کسی درست نمی کند.

آیت الله غرویان در پاسخ به این سوال که "فلسفه قرآن به سر گرفتن چیست؟" گفت: قرآن کتاب مقدس ما و وحی شده بر پیغمبر اکرم(ص) است و ما به آن اعتقاد داریم؛ در واقع قرآن به سر گرفتن علامت این است که ما میخواهیم معارف قرآن در وجود ما سرایت پیدا کند و ما قصد داریم که تحت قداست قرآن قرار بگیریم.

وی در پایان به تاثیرگذاری شب های قدر در آینده انسان اشاره کرد و بیان داشت: اعمال شب های قدر نوعی الهام گیری است که میخواهیم تقویت روحی کنیم و الهام بگیریم تا بتوانیم آن تصمیم اساسی را برای زندگی بگیریم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۱۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است

به گزارش خبرنگار حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، ماموستا جلال مرادی در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان دیواندره ضمن دعوت به تقوا و پرهیزگاری و آرزوی صحت و سلامتی برای مقام معظم رهبری و تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)؛ اظهار داشت:  عالم (معلم) باید علم خود را به دیگران بیاموزد، زیرا علم رزقی است که خداوند بدو عطا کرده و از او انفاق آن را خواسته است. «و مما رزقناهم ینفقون» (بقره 3) .
 
وی با بیان اینکه معلم مثل شمع می سوزد تا اطرافش را روشن کند؛ تصریح کرد: معلم همچون انبیاء الهی هدایتگر و هدایت می کنند، لذا معلم چراغ هدایت است و همین افتخار برای معلم بس که اگر تا قیامت بدان مباهات کند که برازنده اوست.
 
ماموستا مرادی عنوان کرد: خداوند متعال می فرماید: خلق الانسان، علمه البیان (سوره الرحمن آیه های 3 و4 ) انسان را بیافرید و به او آموخت، بنابر این آیه شریفه خداوند خود را معلم انسانها و جهان هستی می داند و این خود نشانگر عظمت و شکوه مقام معلم در قاموس هستی است.
 
 امام جمعه دیواندره افزود: در مورد آداب متعلم و دانش آموز گفت: از جمله حقوق مهم اجتماعی که باید والدین و مربیان به آن توجه داشته باشند حق معلم است؛ کسی که عهده دار آموزش و تربیت کودک می باشد، شایسته است که همواره بر رعایت احترام معلم و بزرگداشت او تأکید کنند و آن را به کودک تذکر دهد، تا کودکان، تربیت اجتماعی مناسب بر مبنای رعایت آداب اجتماعی در مقابل کسانی داشته باشند که بر گردن آنها حق تعلیم و تربیت و راهنمایی دارند، خصوصاً معلمینی که به صفت نیکی و تقوی و مکارم اخلاقی آراسته هستند.
 
وی خاطرنشان کرد: مربی و معلم همه بشریت بخصوص امت اسلام حضرت محمد (ص) سفارش های ارزشمند و رهنمودهای بسیار سودمندی در ارتباط با بزرگداشت علما و احترام به معلمین به امت خویش تقدیم کرده اند تا به مردم بیاموزند که فضیلت و ارزش معلم چیست؟ و کسی که از علم و دانش آنان بهره می گیرد چه وظیفه ای در مقابلشان دارد و چگونه ادب شاگرد بودن را رعایت نماید؟
 
امام جمعه دیواندره در پایان خصوصیات معلم در تراز انقلاب را اخلاص برای الله تعالی، الگو بودن مطابقت گفتار و کردار، تواضع و فروتنی، حسن سلوک و شجاعت برشمرد و گفت: معلم باید به آنچه از آداب و اخلاق و دیگر امور به شاگردان تعلیم می دهد، عمل نماید.
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند
  • سخت‌ترین روز عبدالکریم در انتظار اوست
  • تصمیم فرانسه برای کمک گرفتن از چین