Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه مبارک رمضان در جای جای جهان همراه با ادب و رسوم خاصی بوده که در استان قزوین نیز این رسوم از گذشته تا به امروز پا برجا مانده و مردم با این سنن به استقبال ماه مبارک رفته و ۳۰ روز را با عبادت و بجا اوردن تکالیف الهی سپری می‌کنند. ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۲ استانها قزوین نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، ماه رمضان ماه مهمانی خداست که این میهمانی در سراسر جهان با آداب و رسوم خاصی برگزار می‌شود و استان قزوین نیز از این قاعده مستثی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهنگ مردم منجر به پدید امدن آداب و سننی ویژه‌ می‌شود که امروز برخی از این سنن به فراموشی سپرده شده‌ است اما در استان قزوین همچنان شاهد پابرجایی بسیاری از این رسوم در ماه مبارک رمضان هستیم.

بدین منظور به سراغ شهروندان قدیمی قزوین رفتیم تا این آداب و رسوم را از زبان انها بشنویم.

به گفته شهروندان قزوینی روح و جسم مردم قزوین قبل از فرا رسیدن ماه مبارک در مراسمی تحت عنوان "مراسم گل خندانی" اماده یک ماه روزه داری می‌شود و در این روز مردم شهرها و روستاها به گردشگاه ها و یا اطراف شهر یا روستای خود رفته و به تفریح می‌پردازند.

قبل از ماه مبارک رمضان مردم در تکاپو جمع‌اوری و خرید مواد غذایی مورد نیاز خود در وعده‌های افطار و سحری بوده و بازار‌ها مملو از جمعیت است.

آداب ماه رمضان در اصفهان| رسم کهن زورخانه گردی سنت زیبای پهلوانی را زنده می‌کندآداب‌ و رسوم کهن مردم استان سمنان در ماه رمضان که رو به فراموشی است + فیلمآداب و رسوم اصفهانی‌ها در ماه رمضان| از پخت نان جو تا بردن افطاری برای عروس در شهرضا + تصاویر

شور و شوق بانوان خانه دار برای زدودن آلودگی از چهره خانه و غبارروبی مساجد و حرم امامزاده ها توسط مردان قبل از فرارسیدن ماه مبارک یکی از این اداب و سنن بوده که قبل از ماه مبارک اتفاق می‌افتد.

همچنین در برخی از مساجد و اماکن متبرکه هیئت امنای تصمیم به تعویض فرش و یا کتب ادعیه می‌کنند که این عمل را قبل از رسیدن ماه رمضان انجام داده و مساجد با پوششی نو به استقبال ماه مبارک می‌روند. 

رویت هلال ماه در همه استان‌ها مرسوم بوده که در اخرین روز شعبان مردم به انتطار می‌نشینند تا کارشتاسان رویت ماه را اعلام کنند در صورتی که در گذشته خانواده ها با آب و آیینه و سبزه راهی پشت بام‌ها شده و هلال آغاز ماه را رویت می‌کردند.

سحر، وعده شبانگاهی که حال و هوای خاصی دارد و عطر دعای سحر نوازش‌گر روزه‌داران این ماه است و مردم در این وعده از هندوانه به عنوان اصلی ‌ترین جز سفره های خود استفاده می‌کنند تا در طول روز تشنگی به سراغشان نیاید.

امروز مردم با استفاده از رادیو و تلویزیون و دیگر ابزار ارتباطی از اذان سحر و افطار خود خبردار می‌شوند در سورتی که در گذشته از بانگ خروس، کوبیدن دیوار همسایه، جار کشیدن در کوچه و غیره برای اعلام اذان استفاده می‌شد.

سفره‌های رنگارنگ مردم قزوین در ماه مبارک رمضان سرشار از سادگی و زیبایی است و در سفره‌های افطار انها می‌توان دیماج ، آش دوغ، حلیم، شیرمال، شیربرنج و فرنی و بامیه و غیره را مشاهده کرد.

مردم در نخستین روز ماه مبارک رمضان نیت کرده و در عبادت از معبود خود خواستارند تا توانایی بجا اوردن تکالیف الهی را در این ماه به انها عنایت کند.

کمک به مستمندان و نیازمندان، اطعام یتیمان، وقف در راه اسیران خاک و همچنین وقف فرهنگی باید در این ماه مبارک مورد توجه قرار گیرد و مردم با دوری از برپایی سفره‌های پر از تجملات، سفره‌هایی ساده و پر از خیر و برکت باز کنند.

در این ماه به منظور قبولی طاعات و عبادات مردم به دنبال زدودن کینه از دل‌ها و برطرف کردن کدورت بین خود و اطرافیان نیز هستند.

بانوان قزوینی درروز اول ماه قمری برای دعا ونیایش در آستان مقدس چهار انبیاء گردهم می‌آیند ودر محفل جزء خوانی قران و مدیحه سرایی شرکت‌ می‌کنند.

برگزاری احیا در مساجد، امامزاده‌ها، حسینیه ها و نواحی مقدس از دیگر مراسماتی است که هرسال پر شورتر از سال گدشته برگزار می‌شود و مردم قزوین در مسجد النبی، امامزاده حسین(معروف به شاهزاده حسین) و تپه نورالشهدا جمع شده و با خواندن دعای جوشن کلیر و قران بر سر گرفتن از خداوند طلب امرزش و مغفرت می‌کنند.

وداع با ماه رمضان درآخرین روز از ماه مبارک رمضان قبل از طلوع خورشید بوده که مومنان با نشستن بر سجاده، یک ماه  مهمانی بر سر سفره الهی را شکر کرده و خود را برای نماز عید فطر اماده می‌کنند.

امسال نیز مراسم پنجاه بدر همزمان با ایام ماه مبارک رمضان بوده که مردم با تجمع در مصلی قزوین و عبادت با خدواند، بارش باران الهی را طلب کرده و سپس سفره‌های پر رنگ و لعاب افطار خود را در این مکان مقدس گشودند.

انتهای پیام/

R41364/P/S6,63/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۱۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان سال جاری بیش از ۱۱۵۰۰ مبلغ به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش‌های انقلاب به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.

به گزارش ایسنا،  حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شریعتمداری -مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی- از فعالیت ۳۷۱ گروه تبلیغی ـ جهادی با استعداد ۴۵۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در عرصه های گوناگون تبلیغی نظیر فعالیت در مساجد و هیئات، مناطق گردشگری و ساحل، مترو، برنامه های جنگ شادی در بوستان ها، مراکز فرهنگی، کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و سایر محیط های ویژه خبر داد.

مدیرکل تبلیغ عمومی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری استقبال خوبی از تبلیغ خصوصا با توجه به تعطیلات نوروز و فرصت تبلیغ در میان اقوام و خویشان شکل گرفت و بیش از ۱۱.۵۰۰ مبلغ در سراسر کشور به فعالیت تبلیغی پرداختند که از این تعداد ۱۹۴۴مبلغ خواهر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم شعبه قم، ۶۹۷۲ مبلغ بوده و۲۳۷ گروه تبلیغی به نقاط مختلف شامل نقاط محروم و مناطق مشترک اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد اعزام شعبه قم به صورت گروهی بوده و با محاسبه مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم که حدود۳هزار نفر و سازمان اوقاف و امور خیریه هم که حدود ۲هزارنفر اعزام مبلغ داشته‌اند در مجموع ۱۶هزار و ۵۰۰ مبلغ در سرتاسر کشور عزیزمان به فعالیت تبلیغی پرداخته‌اند.  

حجت الاسلام والمسلمین شریعتمداری تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال استقبال «تبلیغ اولی‌ها» بود که با توجه به برخط شدن تشکیل پرونده تبلیغی و روند صعودی آن، شاهد گسترش دامنه تبلیغ در میان نسل جوان‌تر حوزه بودیم.

مدیرکل تبلیغ عمومی ابراز کرد: از مهمترین موضوعات مطرح شده در ایام تبلیغی ماه رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری توسط مبلغان می‌توان به «اندیشه مقاومت»، «جهاد تبیین»، «تفسیر قرآن کریم»، «تقویت بنیان خانواده» و ... اشاره کرد.

وی با اشاره به دریافت گزارش‌های تصویری از فعالیت مبلغان و گروه های تبلیغی نسبت به انجام ارزیابی های چندلایه از طریق خود ارزیابی، ارزیابی سرگروه و اعضاء به صورت متقابل، ارزیابی نهاد درخواست کننده، ارزیابی کارشناس مسئولان تبلیغی که به صورت تصادفی از میان مبلغان انجام شده و بررسی گزارشات تصویری، و ارتباط با نهادهای رصدی در رابطه با فعالیت مبلغان خبرداد و گفت: گزارشات تصویری از فعالیت اثربخش مبلغان در محیط هایی گسترده، افزون بر مساجد و حسینیه ها و تکایا خبر می دهد به صورتی که قشر خاکستری مردم را نیز در میان مخاطبان پوشش داده است به عنوان مثال برگزاری تلاوت قرآن در بوستان ها و برگزاری مجالس خانگی قرآنی که با استقبال خوب مردم مواجه شده از جمله خدمات ارزشمند طلاب و مبلغان عزیز بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احیای ۲۶رشته قنات توسط بسیج سازندگی قزوین
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • یک فوتی بر اثر واژگونی خودرو در آزاد راه قزوین به تهران
  • مالک استقلال در خانه کشتی رویت شد (عکس)
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • برگزاری مانور تیم سحر هلال احمر در قزوین